неділя, 28 січня 2018 р.

Тиждень української мови

    З 22.01 по 26. 01.18р. у нашій школі проходив тиждень української мови та літератури, гаслом якого були слова Л. Фейєрбаха: «…Мова є критерієм того, на якому рівні знаходиться людська культура».
    Метою тижня було ознайомлення учнів з минулим і сучасним нашої Батьківщини, з її звичаями та обрядами, пісенністю та красою рідного слова.
    Розпочався тиждень мовним турніром «Цікава фразеологія» для п’ятикласників. Діти дізналися багато нового про фразеологізми, із великим задоволенням розгадували загадки, ребуси, грали в мовне лото, пантоміму.
   Учні 6,7 та 9 класів завітали до літературної вітальні «З Україною в серці», де поглибили свої знання про Україну. Під час зустрічі діти також дізналися багато нового про видатних людей України, які прославили її на увесь світ.
   Серед учнів 5-7 класів було проведено конкурс малюнків «Цей дивовижний світ літератури», а учні 8-11 класів створювали плакати «Реклама моєї улюбленої книги».
   У рамках тижня також було проведено відкритий урок у 5 класі на тему: «Правила вживання апострофа».
    Про традиції українського народу, його родовідну пам’ять та збереження цих традицій  у наших сім’ях говорили учні 8-9 класів під час заходу “Перлини українських звичаїв».
    А от учні 10-11 класів прийняли участь у інтелектуальній грі «У моєї України сто облич», де змагалися у восьми геймах («Українська мова», «Українська література», «Історія», «Географія», «Народознавство», «Правознавство», «Упізнай мене», «Далі, далі…»). Переможцями гри стали десятикласники.



Немає коментарів:

Дописати коментар